Gminny Ośrodek Kultury w Chełmie Śląskim zaprasza na wyjątkowe spotkanie miłośników kuchni japońskiej.
Już 17 stycznia, w godzinach 17.00–20.00, odbędą się warsztaty sushi połączone ze wspólną kolacją.
Podczas spotkania uczestnicy poznają podstawy przygotowywania sushi – nauczą się pracy z ryżem i algami nori oraz techniki rolowania.
Będzie też okazja do samodzielnego przygotowania różnych rodzajów sushi i skosztowania własnoręcznie wykonanych dań.
W menu znajdą się m.in.: japoński szpinak w sosie sezamowym Goma-ae, edamame z solą morską, Hosomaki, Futomaki, California uramaki, Nigiri oraz deser – dorayaki, czyli mini placuszki z kremem waniliowym.
Koszt udziału w warsztatach wynosi 150 zł.
Liczba miejsc jest ograniczona, obowiązują wcześniejsze zapisy.
Zapisać się można przez stronę internetową GOK www.strefazajec.pl lub bezpośrednio w biurze GOK w Chełmie Śląskim.